Matvei Tikka Software Developer_QALMARI
MATVEI TIKKA

MATVEI TIKKA

Software Developer

QALMARIN LONKEROT LEVITTÄYTYIVÄT LAPPEENRANTAAN

Paikkariippumaton työ houkuttelee osaajia, mutta miksi lappeenrantalainen Matvei Tikka valitsi juuri Qalmarin, ja miten rekryprosessi sujui?

Kuka olet?

Miun nimi on Matvei ja tulen Lappeenrannasta. 👋 

Mistä bongasit Qalmarin?

Valmistuttuani yliopistolta, tuli alan töiden hakeminen ajankohtaiseksi. Tilanne kotipaikkakunnalla on tämän suhteen hiukan haastava, joten kiinnostuin myös etätyövaihtoehdoista.  

Qalmari tuli vastaan yhdellä Slack-rekrykanavalla ja se onnistui kiinnittämään huomioni. Yritys erottui muista ainutlaatuisella ilmapiirillään, joka vaikutti rennolta ja hauskalta. 

Miten rekrytointi eteni?

Hakemukseeni vastattiin parissa päivässä ja ensimmäinen haastattelu sovittiin jo seuraavalle viikolle. Haastattelun pitivät yrityksen perustajat, Ari ja Saku, ja siinä keskusteltiin yleisesti niitä näitä ja tutustuttiin toisiimme. Kerroin itsestäni ja minulle esiteltiin yritystä. Toinen haastattelu oli teknisempi ja siinä pääsi tutustumaan tulevaan tiimiin.

Lopuksi vielä sovittiin viimeinen tapaaminen, jossa sainkin jo tietää, että minut halutaan palkata. Kaiken kaikkiaan prosessiin meni kolmisen viikkoa, ja siinä välissä oli loma.  

Matvei Tikka

Minkälainen fiilis rekryprosessista jäi?

Vuosien varrella on kertynyt jonkin verran kokemusta IT-alan rekryprosesseista, ja juuri Qalmarin lähestymistapa on ollut itselleni se mieluisin. Prosessista jäi oikeasti no-bullshit fiilis! Asioista keskusteltiin suoraan ja rehellisesti, mutta myös asiallisesti ja huumorilla. Tämä tuntuu olevan aika harvinaista, joten totisesti tykkäsin lähestymistavasta.  

Tässä ainakin muutama asia, jotka erottuivat itselle positiivisesti: 

✅ Suoraa keskustelua yrityksen omistajien kanssa (1. haastattelu) 

✅ Suoraa keskustelua yrityksen kehittäjien kanssa (2. haastattelu) 

✅ Ei omituisia HR kysymyksiä 

✅ Ei kompakysymyksiä haastattelussa 

✅ Yleisesti rento fiilis koko prosessista 

Miksi päädyit valitsemaan juuri tämän työpaikan?

Megakorporaatioon työllistyminen tuntui jotenkin etäiseltä ajatukselta. Samaan aikaan Qalmarista jäi uskomattoman hyvä fiilis niin työpaikkana yleisesti kuin myös ihmisistä, jotka työskentelevät täällä. Päätös ottaa työpaikka vastaan oli itselle lopulta naurettavan helppo!  

Tässä vielä tiivistettynä vaikuttavat tekijät: 

✅ Hyvä työilmapiiri 

✅ No-bullshit mentaliteetti 

✅ Etätyömahdollisuus 

✅ Mielenkiintoinen työ 

Mitä työnkuvaasi kuuluu?

Olen full-stack kehittäjä, eli teen kaikenlaista kehitystyötä frontista bäkkiin. Työn alkutaival on painottunut nyt toistaiseksi enemmän front-end puolelle ja UI/UX-kehitykseen, mutta tulossa on monipuolisia projekteja erilaisilla teknologioilla.

Miten arki qalmarina on lähtenyt käyntiin?

Aloitin työt korona-pandemian aikana. Tietokone ja muu tarvittava tuli postilla kotiovelle, ja etäperehdytys sujui mainiosti. Minulle tehtiin kätevä perehdytys to do -lista, josta oli helppo luntata kaikki tarvittava tekeminen alkuviikoille. 

Etätyöskentely on normaalia Qalmarilla, vaikka korona-aikaan se toki oli erilaista kuin muulloin, ja chatissa toisinaan vitsailtiin, kuka on ollut montakin kuukautta putkeen kotitoimistolla. 😄 

Lähes täydestä etätyöskentelystä huolimatta ihmisiin on päässyt tutustumaan jopa yllättävän hyvin. Päivittäiset virtuaalikahvit ja viikon päätteeksi pidettävä pidempi yhteinen Q-hetki ovat olleet tässä avuksi. Osaa qalmareista pääsin näkemään kasvotusten kevään aikana käydessäni muutamaan otteeseen toimistolla, ja nyt kesän tultua ja rajoitusten poistuttua olen päässyt tapaamaan koko porukan. Näitä tapaamisia toivon myös lisää!
Matvei Tikka Software Developer_QALMARI

MATVEI TIKKA
Software Developer
Työkokemus: 2 vuotta
Teknologioita: React.js, Node.js, Vue.js, JavaScript, HTML, CSS, SASS, Python, SQL, MongoDB, REST API, Linux, Bash, Git, UX/UI, Bootstrap.css, Headless CMS, DevOps

JAA KIRJOITUS