Qalmari_198 copy

Qalmarin työtyytyväisyyskyselyn tuloksia jännitettiin tänäkin vuonna ja ne melkein tiputtivat meidät penkiltä.. jälleen!

Vahvaa kasvua niin myynnillisesti kuin henkilökunnan määrässäkin. Suuria sekä pienempiä projekteja ja hankkeita. Qalmarin Tampereen valloituksen aloitus ja halu kasvaa sekä kehittyä yrityksenä. Vuosi 2022 oli vauhdikas ja samalla tarjosi myös positiivisia haasteita. Tärkeimmässä olemme kuitenkin onnistuneet yli odotuksien, eli siis missä? Onnellisissa qalmareissa tietenkin 🐙

Pohjustetaanpa tätä hieman ja matkataan aikakoneella taaksepäin toukokuulle 2022. Julkaisimme silloin haastattelun Qalmarin tarinasta ja sen päälonkeroista eli Sakusta ja Arista, jotka avasivat Qalmarin tarinaa ja syytä, miksi yritys on perustettu sekä millainen yritys Qalmari on nyt ja tulevaisuudessa. Tärkeimpänä voimavarana matkalla yrityksen kasvuun nähdään tietty onnelliset qalmarit.

Millaista tulevaisuutta Saku ja Ari Qalmarille sitten pohtivat viime toukokuussa?

Ari – Qalmari kasvaa leppoisan rennoksi kodiksi kovalle osaamiselle ja ennakkoluulottomalle tekemiselle, joka toimii ilman maantieteellisiä rajoja ja jonka nimestä asiakkaalle tulee ensimmäisenä mieleen laatu ja huippuosaaminen.

Saku – Kasvua kiihdytetään samoilla arvoilla, samankaltaisella porukalla ja samankaltaisilla asiakkailla. Asiakkuuksien suhteen panostamme enenevissä määrin olemaan asiakkaallemme kumppani sen sijaan, että toimimme työtä myyvänä tahona.

Tavoitteenamme oli myös palkata nykyisten qalmareiden työkavereiksi 10 uutta senior-tason asiantuntijaa kasvattamaan osaamispankkiamme sekä tietenkin hulvattoman huumorin kirstuamme. Kasvua kiihdytetään kuitenkin henkilöstö eikä luvut edellä.

Arin ja Sakun kokemuksen mukaan jo 30 henkilön yritys on sellainen virstanpylväs, jonka jälkeen asiat muuttuvat. Siksi haluamme nykyisen porukkamme sekä työntekijöiden muodostaman johtoryhmän kanssa rakentaa Qalmarista sellaisen, että kasvaessammekin pysymme edelleen tämänkaltaisena kuin nyt olemme.

Sakun mukaan Qalmarilla korostetaan aina, että luku ei ole tärkein, vaan se että löydämme meille juuri oikeat ihmiset.

Minkälaiset tulokset Qalmarin johtoryhmä saikaan lonkeroihinsa vuoden 2022 työtyytyväisyyskyselyn seurauksena ja toteutuuko visio yrityksestä, jollaisessa itse haluamme olla töissä?

Kuluneena vuonna qalmareiden yhteenkuuluvuuden tunnetta ja omien sekä yrityksen tavoitteiden saavuttamista on tuettu kaikenlaisella hauskalla yhteisellä tekemisellä ja toiminnan kehittämisellä.

”Kun porukka hitsautuu yhteen ja kaikki tuntevat toisensa, tunnelma on välitön. Meillä kukaan ei ole vain rivi palkkalistalla, vaan jokaisen kuulumisista ollaan aidosti kiinnostuneita.”

Työn tarkoituksellisuuden ja merkityksellisyyden tukemiseksi järjestimme mm. työpajapäivät jokaiselle tiimillemme, joissa päästiin kartoittamaan huippuosaamisemme moninaista tasoa, qalmareille mielenkiintoisia aiheita ja niiden hyödyntämistä omien unelmaprojektien etsinnässä sekä mahdollisen lisäkouluttautumisen tarpeita. Me qalmarilla tuemme myös kouluttautumista ja palkitsemme ahkeria qalmareita, jotka kasvattavat taitojaan!

Panostamme siihen, että jokaiselle löytyy projekteja, joiden tekemisestä nauttii. Meillä pääsee valitsemaan itseään eniten kiinnostavat teknologiat, projektit ja yritykset. Eikä eksistentiaalisia kriisejäkään tarvitse kokea yksin, vaan tarvittaessa vertaistukea ja huonoja neuvoja saa vierustoverilta tai Slackista.

Sanoiko joku virqqu?

Jotta qalmarimme pitäisivät jatkossakin yhtä tiiviisti kaverin lonkerosta kiinni ja nostaisivat auttavan lonkeron ylös, kun kaveri sitä tarvitsee, järjestetään meillä säännöllisesti virqistävää toimintaa myös yhteenkuuluvuuden kasvattamiseksi ja kulttuurin syventämiseksi. 🤝

Meillä ideat virqquihin tulevat ikiomilta qalmareiltamme, jotta jokainen pääsee halutessaan esittelemään omaa harrastustaan tai kokeilemaan jotain, josta on haaveillut. On myös täysin ok, jos kaikki eivät aina pääse tapahtumiin paikalle, sitähän varten on aina seuraava kuukausi!

Viime vuonna qalmarit ehtivät liikkua parvena mm. risteilyn merkeissä m/s Rudolfinalla, master chef rooleissa kokkikoulussa, ajotaitureina mäkiautoilemassa ja kauhomassa kohti uloskäyntiä pakohuoneissa. Ehdimme me myös kehittää webbiteknologiaa hyödyntävää perehdytyspeliäkin.

Kaksi kertaa vuodessa virqistäydymmekin ihan kunnolla! Qalmarin Qesäjuhlat vietettiin qalmareiden luonnollisessa ympäristössä merellä ja piQQujouluiksi suuntasimme Himokselle erilaisten aktiviteettien ja hyvän ruoan sekä juoman pariin.

Entäs sitten ne asiat, joita tehdään tosissaan muttei vakavasti?

Vaikka Qalmarilla tehdään töitä tosissaan, mutta ei kuitenkaan vakavasti, on meille sydämen asia, että jokainen tuntee olonsa yhdenvertaiseksi työkaverin kanssa, tietää mitä yrityksessämme tapahtuu ja seisoo strategiamme takana muistaen samalla arvostaa omaa hyvinvointiaan ja jaksamistaan.

Qalmarin kasvaessa tasaiseen vauhtiin on erityisen tärkeää, että luotamme edelleen työntekijöihimme täydellisesti ja meillä kaikki saavat järjestellä työnsä ja työvälineensä parhaaksi katsomallaan tavalla, heti ensimmäisestä päivästä alkaen. Asenteemme kaikkia kohtaan on läpinäkyvää ja kunnioittavaa, Qalmarilla saat olla juuri sellainen kuin olet. No bullshit.

Aina toimintaa suunnitellessamme ja ohjelmaa järjestäessämme pyrimme ottamaan huomioon, että meitä qalmareita työskentelee aika isolla akselilla Turku – Salo – Inkoo – Tampere – Helsinki ja haluamme tarjota kaikille mahdollisuuden osallistua toimintaamme.

Eri viestintäkanavat, botit sekä perjantaisin järjestettävät yhteiset Q-hetket tarjoavat monipuoliset mahdollisuudet, joiden kautta varmistamme, että kenenkään lonkero ei jää ilman paria, vaikka työskentelisikin 100% etänä. Halutessaan qalmarimme voivat esitellä lempiteknologioitaan sisäisissä demohetkissämme ja nämä hetket ovatkin herättäneet kuulijoissaan ihastusta ja aaltoliikkeitä.

Yhdenvertaisuuttamme tukee myös kynnysmaton korkuinen byrokratia, jonka ansiosta Qalmarilla kannustetaan tuomaan omia ideoita esille ja haastamaan johtoamme,
jos (ja kun) sen kokee tarpeelliseksi. 🐙

Jaksaa jaksaa, mutta entä jos ei jaksakaan?

Qalmarit ovat tunnetusti ahkeria, jopa yrittäjähenkisiä työntekijöitä ja haluamme tukea heidän jaksamistaan arjessa kaikin mahdollisin tavoin.

Monien muiden tavoin tarjoamme työntekijöillemme laajan työterveyden, jotta työtapaturman sattuessa (kyllä, tuolista ohi istahtaessa tai juomajääkaappia täyttäessä voi käydä köpelösti), akuutin flunssan iskiessä, mielen kuormittuessa tai muussa lääkärin apua vaativassa tapauksessa qalmarin on helppo saada apua nopeallakin aikataululla.

Lokakuussa qalmarit myös harjoittelivat toimistolla elintärkeitä taitoja hätäensiapukurssin muodossa, jotta enää ei nosteta käsiä pystyyn, jos kaveri yhtäkkiä vierellä kuukahtaa tai meinaa tukehtua pullaan.

Meillä kannustetaan avoimesti nykäisemään hihasta, jos jokin painaa mieltä, mutta siltä varalta, ettei se tunnu itselle luontevalta tavalta toimia, meillä järjestetään säännöllisesti 1 – to – 1 keskusteluita, joissa käydään läpi menneitä ja tulevia asioita niin työelämässä kuin sen ulkopuolellakin.

Tässä nyt näitä penkiltä tiputtavia tuloksia, huhhuh!

Työtyytyväisyyskysely 12/2022 (asteikko 1-10)

9,55

Viihdytkö työssäsi Qalmarilla

9,55

Olen kokonaisuutena tyytyväinen Qalmariin työnantajana

9,5

Kuinka todennäköisesti
suosittelisit työpaikkaa
ystävillesi tai tutuillesi?

9,85

Minulla on hyvät välit työkavereideni kanssa

9,75

Voin luottaa siihen, että työkaverini auttavat minua tarvittaessa

9,75

Yrityksessämme arvostetaan ihmisten erilaisuutta

9,30

Kaikkia työntekijöitä kohdellaan yhdenvertaisesti

9,45

Luotan ylimpään johtoomme

9,35

Työmääräni on pääsääntöisesti sopiva

9,95

Jos kokisin kaltoinkohtelua töissä, olen varma, että Qalmarilla tehtäisiin aktiivisesti töitä tilanteen korjaamiseksi

Yhdessä vahvempana kohti vuotta 2023

Vaikka työtyytyväisyyskyselyn tuloksien odottaminen aiheutti johtoryhmässä pienimuotoista hengenahdistusta ja jännitysmomenttia, olivat tulokset tänäkin vuonna saavuttamaamme kasvuun nähden aivan huikeat!

Henkilöstömäärämme kasvaessa tasaiseen tahtiin, pysyvät tuloksemme jo kolmatta vuotta putkeen tasolla, josta yritystä perustaessa on haaveiltu. Kyselyn toinen rikkaus on qalmareilta tulleet uudet ideat ja työkalut, joita hyödyntämällä johtoryhmä lähtee kehittämään tulevan vuoden strategiaa kohti uusia virstanpylväitä.

Erityisen ylpeitä olemme 10 uuden tulokkaamme sujuvaakin sujuvammasta qalmaroitumisesti eli soljuvasta parveemme liittymisestä ja qalmarin kulttuurin omaksumisesta. Ihan kuin olisimme alusta asti tehneet töitä tällä kokoonpanolla! Tästä ei yrityksen johto voi yksinään ottaa kunniaa, vaan tämän takana on avosylin uudet qalmarit vastaanottava tiivis ja välittävä porukka, te onnelliset qalmarit.

Haluamme kiittää teitä kaikkia qalmareita, jotka panostatte joka päivä yhteiseen tekemiseen ja yhteisöllisyyteen. People first, numbers will follow❤️

JAA KIRJOITUS

Ehkäpä haluat tutustua myös näihin:

Kirje kokeneelle kehittäjälle: Muutu qalmariksi ja tee mitä lystäät

Kyllästyttääkö älyttömät projektit ja epärealistiset aikataulut? Onko urasi jumissa? Odottaako ankea ja pakollinen toimistoläsnäolo pandemian jälkeen? Tai kaipaatko yksinkertaisesti iloisempaa muutosta työarkeesi?

Työnantajabrändin bugimetsästys

Onko Qalmarissa bugeja? Onko yrityksen julkisuuskuva sellainen, mitä se on oikeasti, vai väritetäänkö tarinoita sosiaaliseen mediaan? Tuntuuko työntekijäkokemus siltä, miltä se ulospäin näyttää? Siitä me olemme valmiit ottamaan selvää.

Qalmarista työntekijöidensä johtama yritys – ”Luotamme näihin ihmisiin täydellisesti”

Qalmarin seuraava merkittävä kasvuvaihe on alkamassa. Haluamme varmistaa yrityksen pysyvän samankaltaisena kuin se nyt on myös kasvun kiihtyessä ja lonkeroidemme tuplaantuessa. Säilyttääksemme kulttuurimme ja päästäksemme tavoitteeseemme tulevaisuus tuo mukanaan positiivisia uudistuksia.