Yhteisö, jossa viihtyminen ei ole sattumaa, vaan qulttuuria

Nauruun purskahtaineta qalmareita sohvalla, sylissään koira ja mustekala-pehmolelu.
Kaksi qalmarin asiantuntijaa vierekkäin sohvalla, käsi veljellisesti toisen hartioilla.

Meille et ole vain rivi palkkalistalla

Jos tuntuu, että olet vain yksi massaan hukkuva rivikoodari tai osa valtavan organisaation rahantekokoneistoa, saattaa olla aika kurkata aidan toiselle puolelle.

Meillä jokainen on tärkeä, arvokas ja tarpeellinen osa Qalmaria. Vaalimme kulttuuriamme ja qalmari-henkeä, emmekä anna etätyön tai etäisyyden vähentää yhteisöllisyyttä. 

Miksi meille?

Kivat työkaverit

Yhteisöllisyys ei meillä tarkoita hippaloita, vaan vertaistukea kiperissä tilanteissa. Arvostamme toistemme osaamista, ja jaamme sitä myös muille. Viereltäsi löydät senior-tason osaajia, jotka ovat todennäköisesti painineet samojen pulmien kanssa itsekin.  

Vapaus valita projektinsa

Qalmarilla konsultti ei ole mikään heittopussi, jota viskellään asiakkaalta toiselle. Työssä viihtymisen takaavat itse valitut projektit, jotka vastaavat toiveitasi teknologialtaan, toimialaltaan ja arvomaailmaltaan.

 

Kehittäminen tarkoittaa meillä tekoja - ei vain puhetta

Projektien lisäksi voit vaikuttaa koko yrityksen kehittämiseen aina strategiasta lähtien, sekä valita omat työkaverisi.  Vapautta on myös olla vaikuttamatta.

Luottamusta ei tarvitse ansaita

Luotamme työntekijöihimme täydellisesti heti ensimmäisestä päivästä alkaen. Ainoat viipyvät katseet, joita meillä tulet saamaan ovat ammattitaitosi ja työsi ihailua – tai nälkäinen työkaverisi, joka odottaa tietoa päivän lounaspaikasta.

Työn voi sovittaa muuhun elämään eikä toisinpäin

Tiedämme kokemuksesta, että elämässä on muutakin tärkeää kuin työ. Joustavan työn ansiosta erilaisten perhetilanteiden ja työn yhteensovittaminen meillä on mutkatonta. Vaikka työ tuntuisi miten mielekkäältä, on työ meille silti aina kakkonen.

Toimistoillemme ovat aina tervetulleita niin perheet, kaverit kuin kummilapset, ja yhteisiin tapahtumiin kutsutaan välillä myös qalmareiden läheiset.

Perheystävällisyytemme ei rajoitu vain lapsiperheisiin, vaan perhe on käsitteenä laaja: Qalmarin perheystävällisyys ulottuu elämänkaaren eri vaiheisiin.

Qalmarin asiantuntija Juuso Järvinen lapsensa kanssa toimistolla.

Qalmari on 100% työntekijöidensä omistama

Ilman työntekijöitämme emme IT-konsulttiyrityksenä pötkisi kovin pitkälle. Moni qalmari on ollut tarinassamme mukana yrityksen alkuajoista asti. Siksi olemme halunneet palkita meihin uskoneet henkilöt, ja tähän mennessä olemme tarjonneet kaikille qalmareille mahdollisuutta osakkuuteen, kun henkilö on ollut talossa vähintään puoli vuotta. 

Valtaosa qalmareista on tarttunut mahdollisuuteen, ja se jos mikä on meille merkki siitä, että olemme löytäneet tiimiimme juuri oikeanlaiset ihmiset. 

Palkataan ihminen eikä kone
– eli mitä tapahtuu kun haet meille?

1. Tutustutaan!
Meille tärkeintä on löytää oikeanlaiset ihmiset. Uutta qalmaria etsiessämme emme aloita teknisestä osaamisesta, vaan siitä kuka olet ja mitä haluaisit tehdä.

Ensimmäinen haastattelu on rento tapaaminen, jonka tarkoitus on antaa sinulle kattava kuva Qalmarista yrityksenä, mahdollisista tehtävistäsi meillä, sekä myös sinulle mahdollisuus kysyä mitä tahansa meistä.
2. Tekkituokio
Tekkituokioomme ei johto osallistu, vaan noin tunnin mittaisessa tuokiossa tapaat kaksi qalmaria tulevasta tiimistäsi. Pääset tutustumaan työkavereihisi sekä kuulet, millaista arki qalmarina todellisuudessa on.

Et joudu ratkomaan viheliäisiä koodaustehtäviä valvovan silmämme alla, vaan keskustelun tarkoituksena on selvittää voisiko Qalmari olla juuri sinulle sopiva työpaikka.
3. Työtarjous
Jos kaikki vaikuttaa molemminpuolin hyvältä, käymme kanssasi läpi työtarjouksen. Kun palkka, edut ja työehdot ovat tiedossasi, voit päättää haluatko jatkaa kanssamme eteenpäin.

Riippuen hakemastasi roolista, työsopimus voidaan allekirjoittaa heti, tai jos haluat lisävarmuutta ensimmäisestä projektistasi, heitämme ensin verkot vesille sopivan projektin löytämiseksi.
4. Projekti
Etsiessämme ensimmäistä projektiasi, panostamme hoppuilun sijaan siihen, että jokaiselle löytyy mielekästä tekemistä. Välillä meillä on välittömästi tarjota sopivia projekteja, ja joskus etsinnässä saattaa vierähtää tovi. Huolehdimme sinusta koko ajan kuin omasta lonkerostamme ja viestimme etsinnän etenemisestä.

Usein projektin löytymiseen riittää pelkkä hyvin hiottu CV, mutta toisinaan entten tentten arvontaa helpottaa käynti asiakkaalla haastattelussa. Lyhyen juttuhetken jälkeen on yleensä päivänselvää, mikä projekteista kiinnostaa eniten ja sopii parhaiten osaamiseesi.
5. Tervetuloa qalmariksi!
Kiitos, että valitsit Qalmarin! Seuraavaksi on aika kasvattaa lonkeroita. 🐙

Halutessasi pääset tutustumaan qalmareihin erilaisissa tapahtumissa jo ennen aloittamistasi, sillä otamme sinut mukaan joukkoomme heti ensihetkistä alkaen.
Previous slide
Next slide

Olisitko kenties tuleva työkaverimme?

Helpoiten pääset eteenpäin chattaamalla Jalmari-bottimme kanssa.

Junioreita,  harjoittelijoita ja kesätyöntekijöitä haemme aina tarpeen mukaan erillisillä ilmoituksilla, eikä näihin rooleihin ole hakua auki. Meille on tärkeää, että juniorimme saavat täyden tuen, ja koska teemme työtämme asiakkaiden kehitystiimeissä,  pystymme tarjoamaan tällaisia tilaisuuksia vain harvoin.

Älä usko meitä

Jos haluat kuulla suorat sanat Qalmarista työnantajana, jaamme mielellämme (ja luvan kanssa) entisten työntekijöidemme yhteystiedot. 

Nykyisten qalmareidemme mietteitä voit lukea tästä. 

"On musta aivan upeaa, että Qalmarilla lunastetaan niitä lupauksia avoimuudesta ja osallistumisen mahdollisuudesta, joista kaikki puhuu, mutta meillä myös toteutuu. Vieläkin tässä firmassa on parasta tehdä töitä ja paras johto mitä on tullut vastaan." 
"Qalmarit on aivan huikea porukka, jolta saa tarvittaessa apua ja tukea."
"Asioista (hyvistä ja huonoista) kerrotaan suoraan, viivyttelemättä, kaunistelematta ja realistisesti. Kaikki tietää riittävällä tarkkuudella missä mennään ja jos ei tiedä, kysymyksiin vastataan."
Previous slide
Next slide

Töissä olet siellä mihin läppärisi lasket

Qalmarin päätoimipaikka on internet, ja moni meistä työskentelee pääosin etänä. Emme pakota ketään toimistolle istumaan luurit korvilla palavereissa, eikä etätöistä tarvitse erikseen raportoida.

Silti toisinaan kaivaudumme esiin koloistamme ja taivallamme viettämään yhteistä työpäivää, virqqua tai qesäjuhlaa. Rennot ja viihtyisät työtilamme löytyvät Turusta, Tampereelta ja Salosta, ja juomakaapin sijaan meidät houkuttelee paikalle samanhenkiset työkaverit.

Qalmarin asiantuntijat Pasi Schukov ja Pauliina Uuttu istumassa säkkituoleilla.
Kolme qalmaria, joista keskimmäinen kurkkaa Qalmari-tyynyn takaa niin, että ainoastaan silmät näkyvät.

Qalmari on rakennettu yritykseksi, jossa itse haluamme olla töissä

Työtyytyväisyyskysely 12/2023 (asteikko 1-10)

9,1

Kokonaistyytyväisyys Qalmariin työnantajana

9,3

Kuinka todennäköisesti qalmari suosittelisi työpaikkaa ystävävilleen tai tutuilleen

8,6

Vaikutusmahdollisuudet työhön ja sen sisältöön

9,3

Luotto ylimpään johtoon

Tarjoamme näitä samoja etuja kuin muutkin

➡️ Laaja Pohjola Ekstra Terveysturva -vakuutus
➡️ Lounasetu
➡️ Liikunta- ja kulttuurietu
➡️ Edenred MyChoice -palvelu, jolla virike-etua voi käyttää hierontaan, hammashoitoon tai työmatkoihin
➡️ Fillarietu
➡️ Puhelin ja netti
➡️ Sairaan lapsen hoitopalvelu
➡️ Bonukset & rekry- ja liidipalkkio
➡️ Osakkuusohjelma

Palkka määräytyy roolin ja osaamisen mukaan. Senior-osaajiemme kokonaispalkka on  keskimäärin 5000-5500e kuukaudessa.

Qalmareita laskettelemassa Alpeilla.

Luitko jo nämä?