Qalmari_40

Kasvu kahdesta qalmarista 30 lonkeroparin parveksi

Kolmekymmentä eli siis kolme ja nolla, 30! Tämä on Qalmarin perustajille Arille ja Sakulle aidosti unelmatoteutus, jolle aluksi asetettiin tavoitteeksi toteutua 5-vuotta perustamisen jälkeen.

Miten Qalmari sitten sai alkunsa, kurkistetaanpa nopeasti ajassa taaksepäin..

Melkein 5-vuotta sitten 9 tunnin paljumaratoonin aikana mietittiin mitä yritykseltä halutaan, miten ja miksi senior-tason osaajat viihtyisivät yrityksessä. Aikaisemmasta elämästä tutuksi tulleet mahdolliset haasteet esimerkiksi rekryjen tai työvälineiden osalta päätettiin torpata saman tien ja tasata tie asiantuntijoille, jotta heidän työnsä olisi mahdollisimman vaivatonta.  

Molempien verkostossa oli mahtavia ihmisiä, jotka Ari ja Saku halusivat tähän ”hullutustarinaan” ja mukaanhan sieltä loistotyyppejä saatiinkin. Sitten lähdettiin nostamaan viihtyvyyttä esille, jolloin sana kiiri kuin kulovalkea ja Qalmari yrityksenä alkoi herättämään kiinnostusta asiantuntijoiden keskuudessa. On tehty myös paljon tehokasta markkinointia, joka on helppoa kuin heinänteko, sillä Qalmarilla raportoidaan aidosti siitä mitä tapahtuu, eikä tarvitse maalailla mielikuvia, kun meininki on oikeasti hulvatonta!

Kaikki ovatkin alusta asti olleet mukana tekemisessä, ei vain johto. Johtoryhmän, osakkuuksien ja yhteisen tekemisen kanssa sitoutetaan jatkossakin qalmareita yritykseen.

”Meillä johtaminen ei tule yläpuolelta, vaan sun vierestä” – Ari ja Saku,

Vielä ei ihan olla 5-vuotiaita, mutta tuo maaginen tavoite on jo saavutettu, joka kielii omalta osaltaan siitä, että Qalmari houkuttelee tasaisen kasvavaan tahtiin uusia tekijöitä timanttiseen asiantuntijapooliimme. Kyllähän meillä myös selkeästi viihdytään, kun työtyytyväisyyskyselyn tulokset olivat taas ihan huippuluokkaa keskiarvolla 9,5/10.

Miksi tavoitteeksi asetettiin 30 qalmaria?

Arin ja Sakun aiempaan kokemukseen peilaten, juuri 30 on koko, milloin tekeminen alkaa muuttua ja vaaditaan erilaisia prosesseja yrityksen toiminnan tueksi. 30 qalmaria on myös yrityksen core – vahva ja tiivis osaajapaketti, jonka päälle voidaan rakentaa suurempi yritys.

Kun rakennetaan yrityksen ydin tavalla, jossa joka ikinen rekry on toteutettu niin, että henkilö istuu yritykseen kuin nenä päähän, ollaan matkalla kohti huikeita tuloksia ja onnellisia qalmareita. Rekryprosessiin liittyvissä tekkituokioissa on mukana aina myös tiimien edustajia ja heiltä saadaan arvokasta näkemystä siitä, että sopivatko haastateltavat henkilöt juuri Qalmarin kulttuuriin.

Yrityksen kasvaessa on korostunut, että pelkkä osaaminen ei riitä, vaan täytyy olla oikeanlainen henkilö ja tuoda mukanaan persoonaa.

Me Qalmarilla haluamme oikeasti pitää kiinni asiantuntijoidemme viihtyvyydestä ja yhteenkuuluvuuden tunteesta sekä kasvattaa yrityksen kulttuuria ja tukea Qalmariutta.

Mitä odotuksia Qalmarilla on tulevaisuuden varalle?

 Seuraava asetettu tavoite henkilöstön kasvulle on 60 qalmaria, mutta tarkoitus ei kuitenkaan ole katsoa sokeasti pelkkää lukua 60. Se on yhteinen määre, johon Qalmarin päätökset pitää sitoa. Viime vuosi on ollut juuri oikea aika aloittaa tämä työ ja tästä jatketaan hymyssä suin!

Tulevaisuudessa vahvistamme teknologiaosaamista ja ydinalueitamme, mutta tämä onnistuu vain, jos ydinporukka on kunnossa. Qalmari on mieluummin tiivis 30 ihmisen porukka kuin 60 tekijän joukko, jossa kulttuuri ja sydän yhteiseen tekemiseen on hukattu.  

Mikäli siis haluat yritykseen, jossa töitä tehdään tosissaan, muttei vakavasti ja kaverille tarjotaan aina auttava lonkero, toivotamme sinut ilomielin tervetulleeksi onnellisten qalmarien joukkoon!

Muutu qalmariksi ja tee mitä lystäät

Tiedämme työpaikan vaihtamisen olevan suuri päätös.

Emme tarvitse metrin mittaista motivaatiokirjettä emmekä kellontarkkaa selvitystä edellisistä töistäsi. Riittää, että ilmaiset kiinnostuksesi – me jatkamme ilomielin siitä.

Jalmarille juttelun sijasta voit laittaa meille myös viestiä rekry@qalmari.fi. 

Ilmaistuaksesi kiinnostuksesi, kutsumme sinut rentoon juttuhetkeen, jossa pääset kurkistamaan qalmareiden huppareiden taakse ja selvittämään, viihtyisitkö töissä kanssamme.

JAA KIRJOITUS

Ehkäpä haluat tutustua myös näihin:

Qalmarin työtyytyväisyyskyselyn tuloksia jännitettiin tänäkin vuonna ja ne melkein tiputtivat meidät penkiltä.. jälleen!

Vahvaa kasvua niin myynnillisesti kuin henkilökunnan määrässäkin. Suuria ja pienempiä projekteja ja hankkeita. Qalmarin Tampereen valloituksen aloitus ja halu kasvaa sekä kehittyä yrityksenä. Vuosi 2022 oli vauhdikas ja samalla tarjosi myös positiivisia haasteita. Tärkeimmässä olemme kuitenkin onnistuneet yli odotuksien, eli siis missä? Onnellisissa qalmareissa tietenkin!

Tästä blogikirjoitukseen