Nykyajan liiketoimintamalli on kumppanuus – Turkulaiset IT-yritykset muodostavat tiiviin rintaman

Turkulaisten IT-yritysten edustajia poseeraamassa kameralle.

Kiva kun löysit tiesi blogiimme! Huomaathan, että julkaisusta on vierähtänyt jo tovi.

Turusta perkule! -kampanjalla viiden asiantuntijayrityksen verkosto haluaa ravistella IT-kenttää ja nostaa esiin turkulaista teknologia-osaamista. Verkosto tarjoaa kumppanuuden kautta yli sata asiantuntijaa ja kokemusta yli tuhannesta projektista, mikä luo kiistatonta lisäarvoa digitalisaatiohankkeisiin. Asiakkaat haluavat it-toimittajaltaan entistä enemmän kokonaisvaltaisia palveluita ilman hinnan kerrostumista, jolloin yhdistämällä eri asiantuntijayritysten niche-osaaminen ja resurssit, luodaan huomattava kilpailuetu niin toimittajalle kuin tilaajalle.

It-alalla kokeillaan rohkeasti erilaisia toimintatapoja. Yhteistyön arvo on alalla merkittävä ja verkostomaisen liiketoimintamallin avulla voidaan vastata ketterämmin yksilöllisiin tarpeisiin. Asiakkaat haluavat entistä enemmän kokonaisvaltaisia palveluita samalta toimittajalta, jolloin yhdistämällä eri it-asiantuntijayritysten palvelut ja resurssit, luodaan kiistatonta etua digitalisaatiohankkeisiin.

Turussa joukko #turkuawakens-yhteisön jäsenyrityksiä ovat muodostaneet tasavertaisen kumppanuuden, jonka voimin tarjotaan kattavaa palvelutarjoamaa vaativiin teknologiahankkeisiin ympäri Suomen. Turusta perkule! -nimisellä avauskampanjallaan viiden yrityksen verkosto haluaa ravistella IT-kenttää ja nostaa esiin turkulaista it-osaamista. Yhteisprojekteihin tähtäävän verkoston muodostavat Qalmari, Sofokus, Ailea, VTT SenseWay sekä Anders Innovations.

Turusta perkule! -yhteistyö tarjoaa laajan kirjon digitalisaatioon liittyviä palveluja yhden pysähdyksen taktiikalla. Asiakas saa yhden sopimuksen allekirjoitettavaksi, joten hinnan kerrostumista ei asiakkaalle synny. Kokonaisvaltaisuuden ja toiminnan tehostamisen vuoksi yhä useammin yritys haluaa toteuttaa kaikki kehityshankkeensa saman kumppanin kanssa.

”Turusta perkule! -kampanja on esimerkillinen osoitus siitä, millaista syvempää yhteistyötä yhteisön aktiivisten jäsenten kanssa voi syntyä. Yhdessä olemme enemmän kuin kukaan meistä yksin ja pystymme täyttämään tarvittaessa jopa suuryritystenkin tarpeet. Tästä porukasta löytyy kykyä ja tahtoa toteuttaa mittavia digitaalisia projekteja”, #turkuawakens-yhteisön toinen perustaja, Saku Hautala, taustoittaa.

Turusta perkule! -yhteenliittymä vie #turkuawakens-yhteisön yhteistyön seuraavalle tasolle. Yhteisö perustettiin vuonna 2019 ja sen tavoitteena on nostaa Turku merkittävästi nykyistä suuremmaksi ohjelmistoalan osaamisalueeksi Suomessa ja maailmalla, luoda vahvaa yhdessä tekemisen kulttuuria, sekä helpotta eri alueille patoutunutta osittain epätervettäkin rekrytointipainetta.

”Digitaalisuus ja teknologiat muokkaavat monia sektoreita tällä hetkellä kiihtyvällä tahdilla. Varsinkaan kovan luokan osaajia ei ole helppo löytää ja heidät on monessa yrityksissä kiinnitetty pitkiin hankkeisiin. Meille kumppanuudet ovat tärkeä osa verkoston rakentamista, ja näen että näin pystymme tuottamaan valtavasti lisäarvoa sekä -erityisosaamista asiakkaille”, toteaa Mikko Kivistö Andersilta.

Yhteistyöllä tähdätään pitkälle. Turusta perkule! -kampanjalla yhteistyönsä lanseeraava kumppanuusverkosto haluaa olla tunnettu toimija ympäri Suomea. Kun mietitään toteuttajaa digitaaliselle projektille, tekijät löytyvät tietenkin: Turusta perkule!

Luitko jo nämä?