Sulautetut järjestelmät

Sulautettujen järjestelmien asiantuntija Henrik Sunell tarkastelee avattua laitetta.
Qalmarin asiantuntijat Petri Karvinen ja Pasi Schukov Qalmari-valotaulun edessä.

Sovitamme softan ja raudan yhteen

Laiteläheistä kehitystä, joka herättää raudan henkiin. Voit esittää suunnitelmasi meille vaikka post it ‑lapulla tai piirrettynä pöytäliinaan. Toteutamme kaiken rautasuunnittelusta ohjelmiston koodaukseen, testaukseen ja debuggaukseen. Sulautettujen järjestelmien asiantuntijoillamme on keskimäärin 19 vuoden kokemus omalta osaamisalueeltaan, ja kokemuksen tuomalla varmuudella toteutamme haastavatkin kokonaisuudet alusta loppuun asti.

Pohjapiirrosta ei kannata muuttaa kun seinät on jo pystyssä

Teknisen konsultoinnin lisäksi sukellamme syvälle liiketoimintasi ytimeen, ja sovellamme tietojamme tuotteiden ja palveluiden kehittämiseen.

Emme ainoastaan toteuta teknologisesti sitä, mitä meiltä tilaat. Uskallamme kertoa oman näkemyksemme ja sanomme tarvittaessa myös ei, jotta lopputulos vastaa tarvetta. 

Kokeneiden qalmareiden matkassa: 

 • otamme oikean suunnan heti alussa
 • ennakoimme ja ratkaisemme tekniset haasteet
 • toteutamme kokonaisuuden ilman kädestä pitelemistä
Qalmarin sulautettujen järjestelmien asiantuntijat Henrik Sunell Ja Pasi Schukov istumassa työpöydän ääressä.

Piirilevystä pilveen ja sen yli

System design

Suunnittelemme täydelliset järjestelmäarkkitehtuurit, valikoimme laitteiston komponentit ja määrittelemme rajapinnat, joilla kaikki palapelin osat loksahtavat paikoilleen.  

Sulautettu Linux

Vakaat, luotettavat ja suorituskykyiset Linux-pohjaiset ratkaisut, jotka saavat laitteesi laulamaan. Erityisen suvereenisti hallitsemme Linux-ytimen ja ajurit sekä verkko- ja tietoliikenneyhteydet. Laitteiden hallintaan luomme käyttöliittymät, olipa tarve kosketusnäytöille tai verkkosivuille. 

Baremetal ja RTOS

Rautaista suorituskykyä ja timanttista vakautta kun joka millisekunnilla on väliä. Taidamme niin elektroniikkasuunnittelun, moottoriohjauksen kuin anturiteknologiat. Alaamme on myös akkujen hallinta: optimoimme patterikäyttöiset ja pienikulutuksiset laitteet vaativimpiinkin olosuhteisiin.

IoT-ratkaisut

Anturidataa ja esineille elämä. Kaikki IoT-laitteiden suunnittelusta integrointiin ja hallintaan, jotta järjestelmäsi toimii saumattomasti. Huolehdimme luotettavista ja tietoturvallisista verkkoyhteyksistä, jotta laitteesi kommunikoivat sujuvasti pilvi-backendin kanssa.

Laitteisto- ja ohjelmistoturvallisuus

Tietoturvallisia ja EU-direktiivit täyttäviä laitteita ja ohjelmistoja. Autamme valitsemaan oikean turvallisuustason sekä integroimaan tietoturvallisuuden tuotekehitykseen jo ensimetreistä alkaen. 

Yksikkö- ja integrointitestaus

Ennakoimme ja korjaamme epäkohdat, jotta sulautetut järjestelmät toimivat juuri niin sulavasti kuin pitää.  Kirjoitamme yksikkötestit myös sulautetulle koodille. Hyödynnämme CI/CD-prosesseja jatkuvassa automaattisessa verifioinnissa, varmistaen nopean kehityssyklin. Kehitämme lisäksiä kattavia automaattitestejä, esimerkiksi Robot frameworkin avulla.  

Pilviarkkitehtuurit ja mobiilikäyttöliittymät

Suunnittelemme ja toteutamme skaalautuvia pilviympäristöjä, jotka vastaavat IoT-järjestelmäsi vaatimuksiin. Toteutamme myös mobiilisovellukset laitteesi ohjaukseen. 

Jotain ihan muuta?

Älä jää laatikoidemme vangiksi. Saatamme ratkaista ongelmasi, vaikka emme olisi älynneet sitä tähän listata. 

Tarvitsetko osaamista, jota ei omilta palkkalistoilta löydy?

Aina kaikkia osaajia ei tarvitse tai ehdi rekrytoida itse. Uuden kumppanin valinta on usein kuitenkin sama kuin hyppäisi päistikkaa alas kalliolta ilman laskuvarjoa.

Meillä myynti ei puhu päätäsi pyörälle, vaan teemme työtämme tarjousvaiheesta alkaen avoimin kortein. Rakennamme juuri projektiisi sopivan tiimin, jonka osaamisella ratkot haastavimmatkin pulmat.

Kokeneet asiantuntijamme voivat joko täydentää olemassa olevaa tiimiäsi, tai huolehtia koko projektista aina ensimetreistä asti. 

Sulautettujen järjestelmien asiantuntija Matti Kullberg.

"Teiltä onkin tullut vaikka mitä löydöksiä, miten asiat kannattaa tehdä fiksummin, ja olette parantaneet monia asioita. Ja ne parannuksetkin on tehty nopeammalla aikataululla kuin kuvittelin."

Ville Saarainen, Evondos

Näin olemme auttaneet asiakkaitamme

Terveysteknologia

 • Hoitajakutsujärjestelmä
 • Lääkeannostelurobotti, jolla mahdollisestaan ikäihmisten itsenäinen elämä turvallisesti kotona.
 • Puettava teknologia: turvarannekkeet ja -kellot senioreille. 

IoT-kommunikaatio

 • Huollon ja seurannan digitalisointi: työmaakoneiden ja -laitteiden huoltoratkaisut sekä seuranta IoT-anturidataa keräämällä.
 • Langaton ja langallinen kommunikaatio laitteiden, pilvibackendin sekä mobiilisovellusten välillä.
 • Laitteen langattoman tiedonsiirron optimointi.

Automatisoitu liikenne

 • Liikenteen (driverless cars, meriliikenne, bussit, junat, avaruusliikenne) automatisoitujen toimintojen suunnittelu ja toteuttaminen.
 • Agent-based modeling. Kaupunkien liikennevirtojen mallintaminen ja simulointi.

Älykkäät sensorit

 • Tehtaan ilmanlaadun monitorointi​
 • Parkkihallin parkkiruutujen tilan etävalvonta​

Tietoliikennelaitteet

 • Tietoliikennelaitteet operaattoreiden runkoverkkoihin​

Taloautomaatio

 • Etäohjattavat älykotilaitteet​

Asiakastarina

Lääkeannostelua automatisoivan Evondosin tavoitteena on helpottaa kotihoidon resurssipulaa. Kun markkinoille halutaan päästä nopeasti, tarvitaan sisäisen osaamisen lisäksi luotettavia kumppaneita.

Haluatko kuulla lisää?

Petri Karvinen
Sales Lead
+358 40 355 6689
petri.karvinen@qalmari.fi

Qalmarin Sales Lead Petri Karvinen.