SAP-konsultointi

Lähes kaiken kokeneet konsulttimme auttavat SAP-projektien läpiviemisessä suunnittelusta käyttöönottoon, johtamiseen sekä automatisointiin.

Qalmarin SAP-konsultit Ari Varjonen ja Sini Kutila.
Asiantuntijoita palaverissa, keskustelemassa keskenään.

SAP-projektit, joilla et joudu lehtien lööppeihin

Teknologiahankkeen sijaan SAP-projekteissa on usein kyse toiminnan uudistamisesta. Jos peliliikkeensä arpoo väärin, järjestelmän ja käyttäjien kohtaamat ongelmat saattavat haitata merkittävästi koko yrityksen toimintaa, ja lopputuloksesta saa lukea lehdistä. 

Qalmarin SAP ALM -asiantuntijat auttavat SAP-projektien läpiviemisessä kun haluat tehdä alusta asti ja kauaskantoisesti oikeita valintoja. Haastavissa monitoimittajaympäristöissä olemme asiakkaan rinnalla tukena, ja autamme aina kilpailutuksesta tuotantoon, jatkokehitykseen ja ylläpitoon asti. 

Ratkaisuja, jotka mukautuvat yrityksen kasvaessa

Emme pelkästään nyökyttele toiveillesi, ja laita laskua perästä. Kokemuksen tuomalla varmuudella neuvomme ja valmennamme, sekä toisinaan myös haastamme miettimään ratkaisuja, jotka tukevat liiketoiminnan tavoitteita vielä vuosienkin päästä. 

Yrityksen kasvaessa ja liiketoimintaympäristön muuttuessa on yhä tärkeämpää, että järjestelmän ydin pidetään puhtaana. Räätälöinnit toteutetaan integraatioiden ja lisäosien kautta, jolloin järjestelmä pysyy vakaana ja selkeänä sekä skaalautuu tarpeen mukaan. 

SAP ALM -palvelumme

SAP-projektinhallinta

Liiketoiminnan ja IT:n yhteisillä menetelmillä ja työkaluilla projekti etenee sujuvasti vaatimuksista käyttöönottoon. Reaaliaikainen seuranta ja raportointi parantaa läpinäkyvyyttä, vähentää riskejä sekä auttaa päätöksenteossa projektin eri vaiheissa. Monissa projekteissa apunamme on Focused Build, mutta yhä useammin päädymme yhdessä asiakkaan kanssa SAP Cloud ALM:n tuomiin uusiin mahdollisuuksiin.

Pilvisiirtymät

Laatimamme tiekartan avulla pilvisiirtymä sujuu pumpulinkeveästi. Autamme tunnistamaan mahdolliset haasteet ja puutteet, jotka tulee korjata ennen siirtymää. Emme siirrä kaikkia toimintoja kertarysäyksellä, vaan parhaiten alkuun pääset pilotoinnilla ja pienillä projekteilla.

Muutoksenhallinta

Tuemme ja valmennamme muutoksessa, jotta tekniikka seuraa muutosten mukana. Varmistamme, että  työkalut, prosessit ja resurssit ovat kohdillaan, jotta uudet järjestelmät ja prosessit saadaan tehokkaasti käyttöön. Meille tuttuja ovat myös GxP-vaatimukset. 

Testaus ja automatisointi

Testauksen hallinta ja automatisointi ovat avaintekijöitä sekä laadun varmistuksessa että  ketterän kehityksen mahdollistajana. Avullamme koko testausorganisaatio saa käyttöönsä oikeat ja oikein mitoitetut sekä manuaalisen että automatisoidun testauksen työkalut ja parhaat käytännöt. 

Liiketoimintaprosessien kuvaus ja optimointi

Hyödyntämällä SAP:n parhaita menetelmiä yksinkertaistamme liiketoimintamalleja ja tehostamme toimintaa. Vähentämällä ja automatisoimalla työvaiheita prosessien läpimenoajat lyhenevät ja tuloksentekokyky paranee. 

Koulutukset ja työpajat

Työpajoilla ja koulutuksilla työntekijät saavat tarvittavan osaamisen uuden järjestelmän tehokkaaseen hyödyntämiseen. Suora kuuma linjamme SAP:n pääkonttoriin varmistaa, että tiedämme mitä SAP Cloud ALM tuo tullessaan nyt ja tulevaisuudessa, sekä tiedämme kokemuksesta miten ominaisuuksia kannattaa hyödyntää. 

Häämöttääkö horisontissasi S/4HANA-transformaatio?

Asiantuntijamme ovat apunasi haastavissa muutosprojekteissa, ja silotamme esteet siirtymisen tieltä. Varmistamme, että siirtymä sujuu saumattomasti, ja räätälöidyt toiminnallisuudet sekä integroidut järjestelmät toimivat muutoksesta huolimatta. 

Näin olemme auttaneet asiakkaitamme

  • SAP Cloud ALM
  • SAP Solution Manager
  • SAP S/4HANA
  • Focused Build
  • SAP ServiceNow -integraatiot
  • SAP Readiness Check
  • SAP muutoksenhallinta
  • SAP testaus & automatisointi
  • SAP projektinhallinta
  • SAP koulutukset

"Työtä tehtiin aidosti kumppaneina ja avoimin kortein. Jo tarjousvaiheessa viestintä oli avointa ja välitöntä."

– Poutapilvi

Luitko jo nämä?

In the realm of enterprise solutions, a key question stands before us: To be or not to be Cloud ALM, that is the question? The evolving landscape of SAP Solution Manager encourages us to think about this crucial decision. As SAP moves towards the end of Solution Manager support by 2027, a transition to SAP Cloud ALM becomes not just an option but a necessity.

Haluatko kuulla lisää?

Ari Varjonen
ALM Architect & Coach
+358 44 263 2828
ari.varjonen@qalmari.fi

Qalmarin perustaja Ari Varjonen.