Qalmarin rekrytutka – eli miten meille pääsee töihin?

Qalmarin perustajat Saku ja Ari tähyilemässä uusia qalmareita.

Hienoa, että olet löytänyt meidät. Ja vielä hienompaa, että pohdit qalmaroitumista!

Meille yksikään qalmari ei ole vain rivi palkkalistalla, ja siksi haluamme löytää ennen kaikkea meille oikeanlaiset ihmiset. Rekryputkemme tarkoituksena ei ole piinata ketään, vaan selvittää, olisiko Qalmari kenties juuri sinulle sopiva työpaikka.

Nän se käy. 👇

1. Ahaa! Minustako qalmari?

Qalmari ei ole mikään ihan tavallinen yritys, joten emme odota sinunkaan olevan mihinkään muottiin valettu.

Qalmarin asiantuntijoita yhdistää keskimääräistä pidempi kokemus alalta, sekä sen tuoma nollatoleranssi korporaatioiden hullutuksille. Arvostamme mielekkäitä työtehtäviä, kivoja työkavereita sekä täysijärkistä johtoa enemmän kuin firman tarjoamia hulppeita työsuhde-etuja (vaikka toki meiltä niitä etujakin löytyy).

Etsimme jatkuvasti uusia senior-tason osaajia joukkoomme, mutta senioriteetti ei meillä aina tarkoita sitä, että on koodannut kymmenen vuotta. Etsimäämme asennetta saattaa löytyä myös niiltä medior-tason osaajilta, joilla on palo kehittyä ja pysyä kehityksen huipulla.

Kaikkien kokeneimpienkin osaajien kohdalla aloitamme siitä kuka olet, mitä haluat tulevaisuudessa tehdä ja mihin suuntaan osaamistasi kehittää.

Helpoiten pääset alkuun juttelemalla Jalmari-bottimme kanssa tai lähettämällä meille sähköpostia rekry@qalmari.fi. Mikä tahansa rekrytutkaamme kohti lähetetty signaali riittää, mutta erityisen uteliaita olemme kuulemaan:

  • Mikä sai sinut kiinnostumaan Qalmarista?
  •  Mikä olisi toiveroolisi Qalmarilla?
  • Mitkä ovat vahvuuksiasi (teknologiat tai menetelmät)?

 

Kun vielä liität mukaan Linkedin-profiilisi linkin tai CV:n, pääsemme kurkkaamaan aiempia tekemisiäsi. Käymme jokaisen viestin läpi huolellisesti, ja kuulet meistä pian – useimmiten jo viikon sisällä.

2. Tsau! Tutustu meihin.

Rekrytutkaamme käsissään pitävät yrityksemme perustajat Ari ja Saku, jotka kutsuvat sinut kylään tai koneen äärelle.

Ensitapaaminen johdon kanssa on rento juttutuokio, ei mikään hiillostava haastattelu. Emme teetä sinulla ennakkoon hermoja riipiviä koodaustehtäviä ja analysoi niitä suurennuslasin kanssa.

Sen sijaan ensimmäisen tapaamisen tarkoituksena on antaa sinulle kattava kuva Qalmarista yrityksenä sekä mahdollisista tehtävistäsi meillä. Ennen kaikkea se on tilaisuus sinulle kysyä mitä tahansa meistä.

Jos kaikki vaikuttaa hyvältä, kutsumme sinut tapaamaan tulevaa tiimiäsi.

3. Qalmari is us! Tapaa tiimi.

Seuraavaksi edessäsi on tutustuminen qalmareihin. Noin tunnin mittaisessa tuokiossa tapaat kaksi qalmaria tulevasta tiimistäsi, ja pääset kuulemaan lisää itse työstä – sekä tietysti kaikkea oleellista työn vierestä. Tähän tapaamiseen on Qalmarin johdolta pääsy kielletty.

Kulttuurimme on meille ainutlaatuisen arvokas asia, ja haluamme löytää työkavereiksemme ihmisiä, jotka jakavat arvomaailmamme. Tapaamalla tiimiä pääset kurkistamaan qalmareiden huppareiden taakse ja selvittämään, viihtyisitkö töissä kanssamme. Yhtä lailla se on nykyisille qalmareillemme tilaisuus vaikuttaa siihen, keitä työkavereikseen saa.

Jos vasta mietit konsultin housuihin hyppäämistä, on tapaaminen oiva tilaisuus kysellä lisää työn luonteesta. Vaikka yhtä oikeaa tapaa toimia konsulttina ei ole, kuuluu työhön silti piirteitä, jotka eivät kaikille sovi. Tuokion päätteeksi todennäköisesti tiedät, haluatko jatkaa keskusteluja kanssamme pidemmälle.

Kun kaikkialta kajahtaa match, käymme kanssasi läpi työtarjouksen. Tilanteesta riippuen työsopimus voidaan allekirjoittaa jo ennen projektin löytymistä, tai jos haluat lisävarmuutta ensimmäisestä projektistasi, heitämme ensin verkot vesille sopivan projektin löytämiseksi.

4. Hoi! Projektin metsästys.

Koska välitämme aidosti qalmareistamme, panostamme siihen, että jokaiselle löytyy alusta asti mielekästä tekemistä. Välillä sopiva projekti on jo kiikareissamme, ja toisinaan etsinnässä saattaa vierähtää tovi, sillä hoppuilun sijaan haluamme aidosti löytää sinulle sellaista tekemistä, josta nautit.

Usein projektin löytymiseen riittää pelkkä hyvin hiottu CV, mutta toisinaan päätöstä helpottaa lyhyt juttutuokio asiakkaan kanssa.

Pidämme sinusta joka tapauksessa huolta kuin omasta lonkerostamme, ja viestimme tilanteen etenemisestä.

Sopivan projektin löydyttyä, on aika alkaa kasvattaa lonkeroita. 🐙

5. Tervetuloa taloon - matkasi qalmarina alkaa!

Kiitos, että valitsit Qalmarin! Halutessasi pääset tutustumaan qalmareihin erilaisissa tapahtumissa jo ennen aloittamistasi, sillä otamme sinut mukaan joukkoomme jo heti ensihetkistä alkaen. 

Kiinnostuitko?

Jutellaan ihmeessä lisää! Laita meille sähköpostia rekry@qalmari.fi tai chattaa Jalmari-bottimme kanssa:

Luitko jo nämä?