Juuri nyt

Jalmarin lonkeroilla nyt – eli mistä puhutaan juuri tällä hetkellä ja mitä tapahtumia on tulossa.

Qalmarin asiantuntija, Pekka Rantala, tietokoneen äärellä.

Yhdenvertainen Qalmari

Yhdenvertaisuus on meille enemmän kuin velvoite – se on osa arvojamme ja tapa toimia. Qalmarin toimitusjohtaja Saku Hautala korostaa, että jokaisella on oikeus olla oma itsensä turvallisessa ympäristössä. Siksi olemme ylpeitä yhdenvertaisuussuunnitelmastamme ja sitoutuneet edistämään tasavertaisia mahdollisuuksia kaikille.

LUE LISÄÄ »

”Hyvä, että meni hynttyyt yhteen, koska olettehan te ihan älyttömän kovia osaajia” – Evondos luottaa tuotekehityksessään qalmareihin

Lääkeannostelua automatisoivan Evondosin tavoitteena on helpottaa kotihoidon resurssipulaa. Ideoita kotihoidon tehostamiseksi sekä loppukäyttäjien hyvinvoinnin parantamiseksi on monia, mutta ne kaikki vaativat tuotekehitystä. Kun markkinoille halutaan päästä nopeasti, tarvitaan sisäisen osaamisen lisäksi luotettavia kumppaneita.

LUE LISÄÄ »

Sulautettujen järjestelmien kehittäjä (senior)

Sulatiimiämme yhdistää loputon kiinnostus teknologiaan sekä halu kehittää omaa osaamistaan. Tällä porukalla on oltu mukana tekemässä laiteprojekteja älykelloista itseohjautuviin autoihin. Nyt etsimme joukkoomme sulautettujen järjestelmien senior-kehittäjää.

LUE LISÄÄ »

Embracing the Power of SAP Cloud ALM with Qalmari

As we stand at this crossroads, the question arises: Why should one start using Cloud ALM today and not postpone it to an uncertain tomorrow? SAP’s vision is clear—they are steering towards making SAP Cloud ALM the tool of choice not only for cloud-related products but for all deployment options. We are more than happy to support you in finding the best approach for utilizing and planning your transition path to SAP Cloud ALM.

LUE LISÄÄ »

Qalmareiden fyysinen toimisto löytyy nyt myös Salosta!

Fyysinen toimisto, siihen me lähdettiin jälleen. Yritystoiminnan ja qalmariparven laajentaminen kuuluu keskeisesti Qalmarin liiketoimintasuunnitelmiin tulevaisuudessa. Samaan aikaan Salossa asuvien qalmareiden määrä on jatkanut kasvuaan tasaiseen tahtiin ja tarve työ- sekä kohtaamispaikalle on kasvanut ylittäen entisten co-working tilojen tarjoamat rajat.

LUE LISÄÄ »

ERP-käyttöönottoprojekti ”ulkoisen” projektipäällikön silmin

Tietohallinnon kehitystyön yhteydessä tuli monessa kohdin esille se tosiasia, että nykyinen ERP-järjestelmä ei tue riittävästi yrityksen liiketoimintaa sen kasvutavoitteissa. Yhteisenä toiveena oli, että olemassa olevan järjestelmän käyttö lopetetaan kokonaan ja otetaan uusi, parempi järjestelmä tilalle. Vaikka uuden ERP-järjestelmän käyttöönoton aikataulu oli tiukka, päätimme tehdä asiat onnistuneesti.

LUE LISÄÄ »

Toiminnanohjaushaasteita ja kasallinen exceleitä – Hurja kasvu vauhditti uuden ERP:in käyttöönottoa Novitekilla

Ulkoporealtaita Salossa valmistava Oy Nordic SPA Ltd eli tuttavallisemmin Novitek on tarjonnut asiakkailleen arjen luksusta jo vuosien ajan. Entä kun yrityksessä tapahtuukin yllättävä kasvu ja vanhat järjestelmät sekä Excel-ohjattu tuotanto eivät enää tarjoa riittävää selkeyttä toiminnanohjaukseen? Qalmarin asiantuntijat hyppäsivät mukaan ja yhdessä kartoitettiin tarve, valittiin tulevaisuuden kasvusuunnitelmiin sopivin ERP sekä lanseerattiin käyttöönotto kuudessa kuukaudessa.

LUE LISÄÄ »

Qalmarin työtyytyväisyyskyselyn tuloksia jännitettiin tänäkin vuonna ja ne melkein tiputtivat meidät penkiltä.. jälleen!

Vahvaa kasvua niin myynnillisesti kuin henkilökunnan määrässäkin. Suuria ja pienempiä projekteja ja hankkeita. Qalmarin Tampereen valloituksen aloitus ja halu kasvaa sekä kehittyä yrityksenä. Vuosi 2022 oli vauhdikas ja samalla tarjosi myös positiivisia haasteita. Tärkeimmässä olemme kuitenkin onnistuneet yli odotuksien, eli siis missä? Onnellisissa qalmareissa tietenkin!

LUE LISÄÄ »

Määrittely & miksi sitä ei kannata sutaista vain koska pomo vaatii

Ylihinnoiteltua ja yliarvostettua touhua kirjoitella mitään määrittelyitä. Otetaan hyllystä yksi järjestelmä ja pudotetaan paikoilleen. Olettehan te nyt sentään ennenkin tämmöisen myyneet ja asentaneet, ei kai ihan kädestä pitäen tarvitse kaikkea kertoa?

Niin ei kai ole samantekevää, kun mennään kauppaan, että ostetaanko henkilöauto vai rekka? Tai kalasopan ainekset vai lihakeitto?

LUE LISÄÄ »
Scrum master turvaa tiimin työrauhan

Scrum master turvaa tiimin työrauhan

Scrum master eli kummitusmasteri. Epämääräinen kaveri, joka hengaa mukana vai päällepäsmäri, joka sekaantuu kaikkeen?

Kun tehdään ketterää eli agilea eli scrummia eli sprinttikehitystä, pyörii joukoissa myös yhden sortin kapellimestari eli Scrum master. Yleensä tuo nimike löytyy toimittajan joukoista ja hän voi tehdä myös projektipäällikön hommiakin, mutta ei välttämättä.

LUE LISÄÄ »
Tuoteomistaja tietää mitä haluaa

Tuoteomistaja tietää mitä haluaa

Tuoteomistaja tietää kaikesta kaiken ja erityisesti liiketoiminnan kaikki vaatimukset ja hullutukset pilkulleen. Ja vaikka ei tietäisikään, niin esiintyy vakuuttavasti tietäjänä ja tietämyksen lisääntyessä, vaihtaa näkemystään kuin sukkaa ja siirtää projektin tavoitteita laidasta toiseen notkeasti.

No ei kai sentään se ihan noin ole. Mitä sitten tuoteomistajan rooliin kuuluu?

LUE LISÄÄ »
Qalmarin tarina - Saku Hautala & Ari Varjonen

Qalmarin tarina

Mistä ja kenen toimesta Qalmari sai alkunsa? Kuka keksi Jalmari-maskotin? Ja mitä villejä visioita Qalmarin tulevaisuudesta liikkuu?

LUE LISÄÄ »

Tuotetalon koodarista konsultiksi

Kun leipiintymisen pelko hiipi persuksiin, vaikuttavan uran tuotetalossa tehnyt Jani Mellin loikkasi Qalmarille konsultiksi. Jani kaipasi työltään enemmän vaihtelua sekä mahdollisuuksia tutkia ja kehittää.

LUE LISÄÄ »
Google Cloud -pilviasiantuntija Qalmarille

Google Cloud Senior

Tiimimme kaipaa Google Cloud -asiantuntijaa piirtämään tarvittavat suuntaviivat ja toimimaan kartturina asiakkaidemme matkalla pilveen. Täysin uudesta roolista pääset muovaamaan juuri omannäköisesi.

LUE LISÄÄ »
Qalmarin bullshit-botti paljastaa työnantajabrändissä piilevät bugit

Työnantajabrändin bugimetsästys

Onko Qalmarissa bugeja? Onko yrityksen julkisuuskuva sellainen, mitä se on oikeasti, vai väritetäänkö tarinoita sosiaaliseen mediaan? Tuntuuko työntekijäkokemus siltä, miltä se ulospäin näyttää? Siitä me olemme valmiit ottamaan selvää.

LUE LISÄÄ »
Pasi Oksasta Qalmarin operatiivinen johtaja

Pasi Oksasta Qalmarin operatiivinen johtaja

Qalmarilla kaksi vuotta työskennellyt Pasi Oksa on nimitetty yrityksen operatiiviseksi johtajaksi. Oksa on aloittanut uudessa tehtävässään 2.6.2021. Qalmarin COO:n roolissa Oksa vastaa koko yrityksen operatiivisesta toiminnasta. Koodaus ei kuitenkaan kokonaan poistu uuden roolin myötä. Laiteläheisille järjestelmille löytyy yhä oma aikansa Oksan työpöydältä.

LUE LISÄÄ »
Pasi Oksan uratarina

Pasi Oksan uratarina

Pasi Oksa on työskennellyt it-alalla yli 15 vuotta sulautettujen järjestelmien, pilvipalveluiden sekä webkehityksen parissa. Parhaillaan hän turvaa scrum masterina tiimiensä työrauhan ja rakentaa omalla koodillaan teknisessä mielessä uransa haastavinta sulautettua järjestelmää.

LUE LISÄÄ »
Tekkilonkerot: Ponnahduslautani Flutter_Klaus Jokisuo_QALMARI

Ponnahduslautani, Flutter

Mikä on Flutter? Mitä etua Flutterin käyttö tuo sovelluskehittäjälle? Tällä kertaa tekkilonkerot keskittyvät kehittäjämme, Klaus Jokisuon, oppimismatkaan Flutterin parissa.

LUE LISÄÄ »
Kysymyksia chatboteista kooste_Pauliina Uuttu LinkedIn_Qalmari

Chatbotkysymyksiä: kooste

LinkedInissä tehty kyselykartoitus chatbotteihin liittyen paljastaa mielenkiintoisia näkökulmia mielikuvista, joita chatbotteihin liittyy sekä siihen millä tavoin ihmiset mieluiten viestivät yrityksen kanssa.

LUE LISÄÄ »

Agile approach to your S4/HANA projects

Since SAP has a huge impact to companies and entities building, manufacturing, shipping, and serving our societies we care about the methods used when companies innovate with it. How to implement agile methods into SAP projects is covered in this post to show at least part of the variables for our customers to think before starting their endeavors with S/4HANA.

LUE LISÄÄ »

Seuraavalla sivulla