Qalmarin rekrytutka – eli miten meille pääsee töihin?

Qalmarin perustajat Saku ja Ari tähyilemässä uusia qalmareita.

Hienoa, että olet löytänyt meidät. Ja vielä hienompaa, että pohdit qalmaroitumista!

Meille tärkeintä on löytää oikeanlaiset ihmiset, emmekä palkkaa ketään numeroiden tai asiakaskysynnän takia.  Siksi rekryputkemme ei ole mikään mekaaninen liukuhihna, vaan tarkoituksenamme on tutustua molemminpuolin ja selvittää, olisiko Qalmari kenties juuri sinulle sopiva työpaikka. 

Nän se käy. 👇

1. Ahaa! Minustako qalmari?

Haemme jatkuvasti uusia osaajia joukkoomme. Asiantuntijoillamme on keskimäärin 16 vuotta kokemusta alalta, mutta senioriteetti ei suinkaan aina tarkoita sitä, että on koodannut kymmenen vuotta. Etsimäämme oikeanlaista asennetta saattaa löytyä myös niiltä medior- ja junior-tason osaajilta, joilla on palo itsekin kehittyä senior-osaajiksi ja pysyä kehityksen huipulla.

Kaikkien kokeneimpienkin osaajien kohdalla kiinnitämme erityistä huomiota siihen, mitä haluat tulevaisuudessa tehdä ja mihin suuntaan osaamistasi kehittää.

Rekrytutkamme havaitsee qalmari-oivalluksen saaneen osaajan jopa sumun, sateen ja pimeyden läpi, mutta vastaanottimemme ei osaa prosessoida kaikuja. Helpoiten pääset alkuun juttelemalla Jalmari-bottimme kanssa urasivuillamme tai lähettämällä meille sähköpostia rekry@qalmari.fi

Pyrimme vastaamaan viestiisi viikon sisällä, mutta on joskus käynyt niinkin, että lonkeromme ovat loppuneet kesken, ja yhteydenotto on venynyt. Joka tapauksessa olet mielessämme, ja kuulet meistä kohta.

2. Tsau! Tutustu meihin.

Rekrytutkaamme käsissään pitävät yrityksemme perustajat Ari ja Saku, jotka kutsuvat sinut kylään tai koneen äärelle. Ensitapaaminen johdon kanssa on rento juttutuokio, ei mikään hiillostava haastattelu.

Emme teetä sinulla ennakkoon hermoja riipiviä koodaustehtäviä ja analysoi niitä suurennuslasin kanssa. Sen sijaan kerromme itsestämme, Qalmarista ja tarpeistamme, sekä ennen kaikkea haluamme kuulla millaisia asioita sinä haluat tulevaisuudessa tehdä.

Haluamme sinun onnistuvan, ja jos tapaaminen jännittää, voit varautua miettimällä valmiiksi vastauksia kysymyksiin, joita yleensä esitämme.

  • Miksi päätit hakea juuri Qalmarille?
  • Jos saisit itse kirjoittaa seuraavan työnkuvasi, niin millainen se olisi?
  • Mikä on sellainen teknologia tai osaamisalue, jota et ole vielä päässyt tekemään mutta se kiinnostaisi sinua kovasti?

Tutustumisen jälkeen saat kutsun seuraavaan vaiheeseen, jos kaikki vaikuttaa hyvältä. 

3. Qalmari is us! Tapaa tiimi.

Seuraavaksi edessäsi on tutustuminen qalmareihin. Pääset kysymään qalmareilta lisää itse työstä – sekä tietysti kaikkea oleellista työn vierestä. Tähän tapaamiseen on Qalmarin johdolta pääsy kielletty.

Kulttuurimme on meille ainutlaatuisen arvokas asia, ja haluamme löytää työkavereiksemme ihmisiä, jotka jakavat arvomaailmamme. Tapaamalla tiimiä pääset kurkistamaan qalmareiden huppareiden taakse ja selvittämään, viihtyisitkö töissä kanssamme.

Kun kaikkialta kajahtaa match, käymme kanssasi läpi työtarjouksen ja alamme etsiä sinulle sopivaa projektia. 

4. Hoi! Projektin metsästys.

Panostamme siihen, että asiantuntijoillemme löytyy alusta mielekästä tekemistä. Välillä sopiva projekti on jo kiikareissamme, ja toisinaan kestää jonkin aikaa löytää sopiva projekti, sillä hoppuilun sijaan haluamme aidosti löytää sinulle sellaista tekemistä, josta nautit.

Pidämme sinusta joka tapauksessa huolta niin kuin omasta lonkerostamme, ja viestimme tilanteen etenemisestä. Keskimäärin qalmarit saavat valita mieleisensä projektin neljästä eri vaihtoehdosta. Usein projektin löytymiseen riittää pelkkä hyvin hiottu CV, mutta toisinaan päätöstä helpottaa lyhyt juttutuokio asiakkaan kanssa. 

Sopivan projektin löydyttyä, on aika alkaa kasvattaa lonkeroita. 🐙

5. Tervetuloa taloon - matkasi qalmarina alkaa!

Kiitos, että valitsit Qalmarin! Halutessasi pääset tutustumaan qalmareihin erilaisissa tapahtumissa jo ennen aloittamistasi, sillä otamme sinut mukaan joukkoomme jo heti ensihetkistä alkaen. 

GIF- ja meme-natiivit kanssaqalmarit odottavatkin sinua jo tervetulotoivotuksin yhteisissä Signal- ja Slack-ryhmissämme. 

Kiinnostuitko?

Jutellaan ihmeessä lisää! Laita meille sähköpostia rekry@qalmari.fi tai chattaa rekrybottimme kanssa:

Luitko jo nämä?