Qalmari2022_98

Qalmarin rekrytutka

- eli miten meille pääsee töihin?

Miten hakeutua Qalmarille töihin? Mitä kysymyksiä kysymme ensitapaamisen yhteydessä? Ja miten homma kokonaisuudessaan kanssamme etenee?

Haemme jatkuvasti uusia osaajia joukkoomme. Suurin osa Qalmarin asiantuntijoista kantaa titteliä Senior Software Developer, mutta vaikka osaajillamme on keskimäärin 15 vuotta kokemusta alalta, ei senioriteetti aina tarkoita sitä, että on koodannut kymmenen vuotta. Etsimäämme oikeanlaista asennetta saattaa löytyä myös niiltä medior- ja junior-tason osaajilta, joilla on palo itsekin kehittyä senior-osaajiksi ja pysyä kehityksen huipulla.

Kaikkien kokeneimpienkin osaajien kohdalla kiinnitämme myös erityistä huomiota siihen, mitä haluat tulevaisuudessa tehdä ja mihin suuntaan osaamistasi kehittää.

Pääkonttorimme sijaitsee Turussa, mutta asiantuntijamme työskentelevät juuri sieltä, mistä kenellekin on paras. Lähellä tai kaukaa. Osittain etänä tai aina etänä. Paikkariippumattomana työnantajana panostamme siihen, että vaikka välissä olevia kilometrejä on kuinka paljon tahansa, olemme silti lähellä toisiamme.

1. Ahaa! Minustako qalmari?

Hienoa, että olet löytänyt meidät. Ja vielä hienompaa, että pohdit qalmaroitumista! 👏  

Tunnetko jonkun meistä qalmareista entuudestaan? Jos tunnet, voit ilmaista hänelle kiinnostuksesi työskennellä kanssamme tai mainita muussa yhteydenotossasi qalmari-tuttavastasi.

Eikä huolta, vaikka et tuntisi meistä vielä ketään. Chattaa Jalmari-botin kanssa urasivuillamme, lähetä meille sähköpostia tai lykkää linkkarissa viestiä, niin tutustutaan!

Sinun ei tarvitse raapustaa meille monisivuista hakemuskirjettä ja tyylitellä cv:täsi graafisten ohjelmien avulla. Saat toki tehdä niinkin, mutta yhtä hyvin ensivaiheessa riittää, että kiinnostut, innostut ja kontaktoit (KIKstart uudelle uralle!) meidät tavalla tai toisella.

Rekrytutkamme havaitsee qalmari-oivalluksen saaneen osaajan jopa sumun, sateen ja pimeyden läpi, mutta vastaanottimemme ei osaa prosessoida kaikuja, jotka eivät lähesty tutkaamme kohti. Jos siis koet kutkuttavan ahaa-tuntemuksen, tartu lonkeroon ja sukella tutkaamme!

 

Rekryputkemme ei ole mikään mekaaninen liukuhihna, vaan huomioimme jokaisen hakijan yksilöllisesti. Pyrimme vastaamaan hakemukseen muutaman arkipäivän sisällä, mutta on joskus käynyt niinkin, että lonkeromme ovat loppuneet kesken, ja yhteydenotto on venynyt viikkoon. Joka tapauksessa olet mielessämme, ja kuulet meistä kohta!

2. Tsau! Tutustu meihin.

Rekrytutkaamme käsissään pitävät yrityksemme perustajat Ari ja Saku, jotka kutsuvat sinut kylään tai koneen äärelle. Ensitapaaminen johdon kanssa on rento juttutuokio, ei mikään hiillostava haastattelu (paitsi ehkä hetkittäin 😀). Kerromme itsestämme, Qalmarista ja tarpeistamme, sekä ennen kaikkea haluamme kuulla millaisia asioita sinä haluat tulevaisuudessa tehdä. Olemme saaneet paljon positiivista palautetta siitä, että meillä pääsee suoraan keskustelemaan yrityksen omistajien kanssa, ilman välikäsiä.

Meidän mielestämme myös osaamista voidaan arvioida monella tapaa, joten emme myöskään teetä sinulla ennakkoon hermoja riipiviä koodaustehtäviä, joita sitten analysoidaan suurennuslasin kanssa.

Haluamme sinun onnistuvan, ja jos tapaaminen jännittää, voit varautua miettimällä valmiiksi vastauksia kysymyksiin, joita yleensä esitämme.

  • Miksi päätit hakea juuri Qalmarille?
  • Jos saisit itse kirjoittaa seuraavan työnkuvasi, niin millainen se olisi?
  • Mikä on sellainen teknologia tai osaamisalue, jota et ole vielä päässyt tekemään mutta se kiinnostaisi sinua kovasti?
  • Paljonko palkkaa? 😉

Tutustumisen jälkeen saat kutsun seuraavaan vaiheeseen, jos koemme, että voisimme olla työpaikka, jossa pystyisimme tarjoamaan sinulle intohimojasi vastaavia projekteja ja jossa pääset kukoistamaan ja saavuttamaan tavoitteesi.

3. Qalmari is us! Tapaa tiimi.

Seuraavaksi edessäsi on tutustuminen qalmareihin. Riippuen hakemastasi roolista, kyseessä voi olla vapaamuotoinen tiimin tapaaminen tai teknologinen jutteluhetki. Pääset kysymään qalmareilta lisää itse työstä – sekä tietysti kaikkea oleellista työn vierestä. Tähän tapaamiseen Arilta ja Sakulta on pääsy kielletty.

Kulttuurimme on meille ainutlaatuisen arvokas asia, ja haluamme löytää työkavereiksemme ihmisiä, jotka jakavat arvomaailmamme. Tapaamalla tiimiä pääset kurkistamaan qalmareiden huppareiden taakse ja selvittämään, viihtyisitkö töissä kanssamme.

 

Kun kaikkialta kajahtaa match ❤, etenemme sinulle sopivan projektin etsimiseen.

4. Hoi! Unelmaprojektin metsästys.

Panostamme siihen, että asiantuntijoillemme löytyy alusta asti juuri se projekti, jossa taidot ja intohimot pääsevät valloilleen. Välillä meillä on välittömästi tarjota mielekästä hommaa ja toisinaan kestää jonkin aikaa löytää sopiva projekti, sillä hoppuilun sijaan haluamme aidosti löytää sinulle sellaista tekemistä, josta nautit. Pidämme sinusta joka tapauksessa huolta niin kuin omasta lonkerostamme, ja viestimme tilanteen etenemisestä.

Kun projekti löytyy, saat luonnollisesti valita itse kaikki käyttämäsi atk:t ja työn tekemisen tavat.

 

Tarjoamme sinulle työpaikkaa löytäessämme osaamista ja intohimojasi vastaavan projektin.

5. Tervetuloa taloon - matkasi qalmarina alkaa!

Kiitos, että valitsit Qalmarin! Olemme innoissamme saadessamme kaltaisesi osaajan joukkoomme, ja haluamme auttaa sinua saavuttamaan tulevaisuuden haaveet ja tavoitteesi. Tule uteliain ja rennoin mielin. GIF- ja meme-natiivit kanssaqalmarit odottavat sinua jo tervetulotoivotuksin yhteisissä Signal- ja Slack-ryhmissämme.

Kiinnostuitko?

Jutellaan ihmeessä lisää!

Laita pikimiten viestiä sähköpostitse tai chattaa rekrybottimme kanssa! 👇

JAA KIRJOITUS