Pasi Oksasta Qalmarin operatiivinen johtaja

Operatiivinen johtaja Pasi Oksa yhdessä Qalmarin perustajien Ari Varjosen ja Saku Hautalan kanssa.

Pasi Oksasta Qalmarin operatiivinen johtaja

Pasi Oksa on nimitetty Qalmarin operatiiviseksi johtajaksi.

Qalmarilla kaksi vuotta työskennellyt Pasi Oksa on nimitetty yrityksen operatiiviseksi johtajaksi. Oksa on aloittanut uudessa tehtävässään 2.6.2021. 

Oksan aiemmassa roolissa Lead Software Developerina hän on toiminut sulautettujen järjestelmien asiantuntijana sekä scrum masterina. Oksan työtehtäviä ovat olleet myös projektien ja kokonaistoimitusten johtaminen, myynnin teknisenä neuvonantajana toimiminen sekä teknologiataidoiltaan sopivien työnhakijoiden haastatteleminen.   

Aiemmin urallaan Oksa on työskennellyt sovelluskehityskonsulttina, järjestelmäarkkitehtina sekä teknologiajohtajana 

Qalmarin COO:n roolissa Oksa vastaa koko yrityksen operatiivisesta toiminnasta. Koodaus ei kuitenkaan kokonaan poistu uuden roolin myötä. Laiteläheisille järjestelmille löytyy yhä oma aikansa Oksan työpöydältä. 

 

Hallituksen puheenjohtaja ja Qalmarin perustaja Saku Hautala: “Qalmarilla työskentelevät osaajat ovat keskimäärin noin 15 vuotta alalla olleilta huippuluokan ammattilaisia. Meillä on talon sisällä valtavasti kokemusta, jota haluamme valjastaa käyttöön meidän sekä asiakkaidemme hyväksi. Nyt olemme seuraavan ison kasvuvaiheen kynnyksellä ja on aika kasvattaa myös operatiivista johtoa. 

Haluamme jalostaa hyviä kokemuksia ja käytäntöjä, mutta jättää pois kaiken turhan ja huonoksi havaitun. Paras mahdollinen Qalmari seuraavaan kasvuvaiheeseen syntyy, kun teemme siitä sellaisen yhdessä henkilöstömme kanssa ja annamme heille mahdollisuuden oikeasti vaikuttaa. Siksi on erityisen ilahduttavaa, kun pystymme nostamaan ja palkitsemaan meihin uskoneita ammattilaisia viemällä myös heitä eteenpäin.

Olemme jo pitkään heitelleet vaivihkaisia kierrepalloja Oksalle, ja hän on räväyttänyt ne poikkeuksetta katsomoon asti. Siksi odotan innolla, että pääsemme yhdessä käärimään hihat ja nostattamaan aaltoliikkeitä niin asiakkaidemme, kuin henkilöstömmekin keskuudessa. 

 

Toimitusjohtaja ja yrityksen toinen perustaja Ari Varjonen: “Olemme alusta asti kuunnelleet kokeneita asiantuntijoitamme ja vieneet yritystä yhdessä eteenpäin. Kasvaessamme suuremmaksi toimijaksi on luonnollista jakaa tekemistä, vastuuta ja päätäntävaltaa talon sisällä. 

Oksa on erittäin kokenut ja juuri oikea ihminen Qalmarin operatiiviseksi johtajaksi. Hänen astuessaan uuteen rooliinsa, pystyn itse myös jatkossa enemmän keskittymään asiantuntijatyön tekemiseen, joka minulle on yrittäjyyden lisäksi tärkeää. Tämän muutoksen myötä olemme taatusti valmiit seuraavaan kasvuvaiheeseen, ja yhdessä koko henkilöstön kanssa innoissamme odotamme, mitä tulevaisuus tuo tullessaan.” 

 

Uusi operatiivinen johtaja Pasi Oksa: ”Matka qalmarina on ollut tavattoman hieno. Aloittaessani vuonna 2019 palasin muutaman vuoden tauon jälkeen sulautettujen järjestelmien pariin koodaamaan. Pian mukaan tuli muutakin kuin sulautettua, ja pääsin työskentelemään eri alojen asiantuntijoiden kanssa lukemattomissa eri projekteissa. Matkani qalmarina jatkuu erittäin innostuneissa fiiliksissä. On upeaa päästä asiakastöiden ohella keskittymään yrityksen liiketoiminnan kehittämiseen yhdessä ammattitaitoisten qalmareiden kanssa. Kiitos luottamuksesta Saku ja Ari!”

 

Tämä nyt julkaistu nimitysuutinen ei tule jäämään ainoaksi, sillä lähitulevaisuus tuo mukanaan myös muita positiivisia käänteitä ja uusia vastuualueita qalmareille. 🐙

JAA KIRJOITUS